lauantai 12. syyskuuta 2015

Gift basket

Rakastan kaikkee lahjoissa. Rakastan suunnitella niitä, rakastan tehä niitä ja tietty rakastan saada niitä. ;) Tykkään antaa persoonallisia ja saajansanäköisiä lahjoja, ja ainakun on mahdollista ajallisesti ja rahallisesti pyrin tekemään lahjan itse tai ainakin jonkin osan sitä. Lahjan antajana oon myös sellainen kokoaja. Tykkään koota jonkun aiheen tai värin ympärille pienempiä juttuja, joista kokoan itse kivan lahjakokonaisuuden. Tai omasta mielestäni kivan ainakin..

Aina toimivia lahjoja niin naisille kuin miehillekkin on kaikenlaiset hemmottelutuotteet tuomaan luksusta arkeen (kauneuden hoito, ihonhoito yms.) ja tietysti herkut esim suklaa ja juustot sekä henkilön lempi juomat.  Jos olisin ostamassa lahjaa ystävälleni jonka elämän tietäisin olevan erittäin hektistä, ostaisin hänelle sellaisia lahjoja, joiden avulla hän voisi rentoutua; kasvonaamioita, hyvää teetä, jalkakylpysuolaa, tummaa suklaata ymsyms. Fitneksestä kiinnostuneelle ystävälle voisi taas ostaa shakerin, jonka täyttää uutuus proteiinipatukoilla ja laittaa lisäks lihaksia rentouttavaa voidetta. ;) Kun kokoaa saajansa näköisen lahjan on hän varmasti otetumpi, kuin jos ostaisit hänelle vain vaikka esimerkiksi lahjakortin. (lets face it, lahjakortti on mielikuvitukseton lahja..)

Lahjojen ei tarvitse olla käytännöllisiä kuten kattilat ja pannut, muttei täysin käyttökelvottomiakaan, kuten rumat koriste-esineet. Oikeastaan toiselle ei kannata ostaa koriste-esineitä, ellei ole 200% varma saajan haluavan juuri sen. Loppusilauksen lahjaan teet teemaan sopivalla tai lahjan saajan makuun sopivalla paketointityylillä ja -väreillä. 

12000068_10207725793207460_156199676_n

Kokosimme yllä olevassa kuvassa olevat herkut yhdessä ystäväni kanssa, saaja on nautiskelija sekä oikea herkkusuu, joten lahjamme keskittyi olennaisesti kaikkeen hyvään. ;) Osat maksoivat kokonaisuudessaan vähän yli 20 euroa, eli ei todellakaan paha hinta, kun kahdestaan ostimme. Isommalla porukalla saisi luotua vielä isompia herkku-/lahjakoreja, eikä näin yhden henkilön rahallinen panos kasva liian suureksi. Aika monelle naiselle kelpaa suklaa, juustot ja viini anytime. ;) Ja miksei miehillekkin?

11994363_10207725807207810_970504011_n


Minulla on valmiina kotona suuret varastot erilaisia lahjanauhoja ja -papereita, ruusukkeita ja muita paketointitarvikkeita. Tällaista lahjaa paketoitaessa, minusta on kiva paketoida lahja siten, että kaikki osat ovat hyvin esillä. Siksi koin sopivaksi kääriä lahjan sellofaaniin. Leikkasin pari palaa pahvia pohjaksi, auttamaan paketoinnin helpottamisessa, muutenkin pohja tuo lahjaan hyvää rakennetta ja tukea ja sen päälle voi 'kasata' lahjan osat ennen paketointia. Lahjanauhaksi valitsin tyylikkään valkoisen ja vähän kimallusta tuomaan kultaisen ruusukkeen. Pienen kakkupaperin aion kiinnittää sellofaanin pintaan, johon kirjoitan lahjan saajan nimen. 

11998722_10207730645688769_902100160_n

Lahja olikin sen verran iso, ettei sen kokonaisuudesta saanut hyvää kuvaa. Tästäpä kuvasta kuitenkin selviää paketin ulkonäkö. ;) Sellofaania on kiva käyttää paketoinnissa, sillä se ei mene rikki eikä rypisty yhtä helposti kuin paperi. Paketista tuli mielestäni tosi nätti, ja uskon lahjan saajan olevan siihen enemmän kuin tyytyväinen. :)

Hauskaa lauantai-iltaa kaikille~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3