torstai 10. syyskuuta 2015

Jakun tuunaus




Sain viime viikolla jakun ystävältäni Tiiltä, jolla se oli jäänyt käyttämättä. Syystä että hän oli ekaa kertaa jakkua käyttäessään osunut kynttilään ja syttynyt tuleen. :')
Tästä syystä jakun toisessa etuliepeessä oli palanut reikä. Jakku oli minulle muuten sopiva, joten ajattelin korjata sen.


Piirsin molemmille puolille haluamani muotoiset symmetriset kaaret, joista leikkasin kankaan pois. Palaneelta puolelta kangasta oli todella vaikea leikata, sillä tekokuituinen kangas oli sulanut muovimaiseksi massaksi. Minulla oli kotona käyttämättä pätkä mustaa pitsiä, joten päätin tehdä pitseistä ns. palkit jotka ompelin aukkojen alle koristeeksi.


Ennen tätä tein tiheän siksakin leikattuun reunaan. (mikä ei jälkikäteen ajateltuna ollut niin hyvä idea, sillä kangas meni ryttyyn ja jouduin ompelemaan saman ompeleen uudelleen lisättyäni pitsin=kangas meni vielä pahempaan ryttyyn..) Mutta ainahan asiat ei mene ihan niinku strömsöössä.. :)


Jakun vuori oli valkoinen ja siitä nousi ompeleen mukana pintaan valkoista nukkaa. Paremman puutteessa värjäsin valkoiset kohdat piiloon mustalla permanenttitussilla. 
Se kyllä kohensi ompeleen ulkonäköä valtavasti, vaikka kyllä ihan oikea kangastussi olisi varmaan parempi valinta.. :D


Viimeistelyn ja loppusilityksen jälkeen lopputuloksesta tuli ihan käyttökelpoinen. Tuskin kukaan vaatteitani tulee niin läheltä katsomaan, että huomaa pienet epätarkkuudet. ;) Jakkua tulen varmaan käyttämään esim. baarissa, missä on onneksi hämärää. 

Että sellainen postaus..ei ehkä mikään niin ammattimainen? :D Noo..mutta ompa jotakin.. 
Usein sitä on itsekkin niin laiska, että heittää 'vialliset' vaatteet roskiin ja ostaa uusia tilalle, vaikka pienellä vaivalla ne saisi fiksattua taas käyttöön. Tämän pikku korjauksen tekeminen ei tosin ollut ihan niin ruusuilla tanssimista, taitas olla taas aika käyttää ompelukone puhdistettavana sen verran jaksoi jumittaa.

Oli kyllä kiva pitkästä aikaa ommella omia juttuja. :) Ja Harri lupasi, että hankitaan mulle ompelupöytä makkariin (JEE!), koska sillä menee hermo kun kaikki mun tavarat valtaa keittiönpöydän, eikä se ikinä pääse siihen syömään. :D 

Muistahhan seurata ja ehdottaa postausideoita, jos sulla sellasia on! ;) 
muix~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3